Általános információk

Általános információk

TAKARÉK FHB Nemzetközi Részvény Befektetési Alap

Részesedjen a globális tőkepiaci mozgások nyújtotta lehetőségekből!

image

 

• Részesedjen a globális részvénypiac mozgásaiból,
• magas hozamlehetőség, magas kockázat vállalása mellett,
• kis összeggel is elérhető befektetési forma.

 

Az Alap célja, hogy egy alapvetően külföldi részvényekből összeállított értékpapír-portfólió teljesítményével kihasználja a globális részvénypiac mozgásait és közép-, illetve hosszú távon versenyképes hozamot biztosítson a befektetők részére, a részvény-portfólióval együtt járó magas kockázatvállalási szint mellett. Alapvető cél az Alap referencia-indexének felülteljesítése, amelynek összetétele: 45% S&P500 index + 45% Euro Stoxx 50 index + 10% RMAX index (az indexek saját devizájában mérve).

Határozatlan futamidejű befektetés, amelynek nincs lejárata, így Ön szabadon hozzájuthat befektetett pénzeszközeihez és annak hozamaihoz forgalmazási időben.Az Alap rugalmasan, országszerte több mint 1000, Takarék megtakarítási termékeket forgalmazó szövetkezeti hitelintézeti fiókban hozzáférhető.

A termék további előnye, hogy Takarék Nyugdíj-előtakarékossági és tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán is elhelyezhető, amellyel adóelőnyök és EHO-mentesség érhető el.


Az adóelőnyök és az EHO-mentesség lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról szóló jogszabály(ok)ban meghatározott feltételektől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.

 

Alap fajtája: Részvényalap
Alap típusa: Nyilvános, nyíltvégű
Elszámolás: Vétel/Eladás: T+3 nap
Futamideje: Határozatlan
Javasolt legrövidebb befektetési időtáv: Minimum 3 év
Névérték: 1 Ft
Alap befektetési jegyei forgalmazásának indulása: 2008. február 29.

Alapkezelő: Diófa Alapkezelő Zrt.
Letétkezelő: Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
Forgalmazó: Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

 

Az Alap befektetési politikája és elnevezése 2015. július 31. napjától megváltozott. A megadott adatok a változások előtti befektetési politika szerint működő Alap múltbéli teljesítményét tükrözik. Az Alap korábbi neve TakarékInvest Közép-Kelet Európai Részvény Befektetési Alap volt, amely nyilvános forgalomba hozatal útján létrehozott, nyíltvégű értékpapír befektetési alapként jött létre.

 

Az Alap esetében az Alapkezelő által javasolt tartási idő legalább 3 év.
A TAKARÉK FHB Nemzetközi Részvény Alapot a TakarékBank Zrt. mint Forgalmazó nagyon magas kockázatúnak sorolta be.

Javasolt minimális befektetési idő
nincs

Minimum

3 hónap

Minimum

6 hónap

Minimum

1 év

Minimum

2 év

Minimum

3 év

          x

 

Vállalt kockázat
Alacsony kockázat Csekély kockázat Mérsékelt kockázat Magas kockázat Nagyon magas kockázat
        x

Felhívjuk figyelmét, hogy a skálán a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést! A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, idővel módosulhat.

 

Az Alapra ható főbb kockázatok:

• Gazdasági, politikai kockázat
• Hitel kockázat
• Partner kockázat
• Likviditási kockázat
• Működési kockázat és az eszközök letéti őrzéséhez kapcsolódó kockázat
• Származtatott ügyletek kockázat

 

Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik. Az Alap hozamai múltbeli, úgy nevezett visszatekintő hozamok, amelyek nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére, hozamára. Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely akár tőkeveszteséget is eredményezhet.

 

Tájékozódjon a Takarék FHB Nemzetközi Részvény Alappal kapcsolatos további információról, illeve a kockázati tényezőkről az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzata, illetve az Alaphoz tartozó Kiemelt Befektetői Információk elnevezésű dokumentumból, az Alapról az Alap tájékoztatóiban.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kondíciók és díjak menüpont alatt, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.megtakaritasok.takarek.hu), a forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu).


A fenti információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.
 

 

Kondíciók és díjak

Kondíciók és díjak

TAKARÉK FHB Nemzetközi Részvény Befektetési Alap

Részesedjen a globális tőkepiaci mozgások nyújtotta lehetőségekből!

image

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap kezelési szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek.

A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Hirdetményünkben tekinthetik meg Ügyfeleink.

Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól, illetve az Alap időszaki hozamairól, az Alapot érintő fontosabb piaci eseményekről részletesen tájékozódjon az Alap forgalmazási helyein, illetve az Alapkezelő internetes oldalán megtalálható hivatalos tájékoztatóból, kezelési szabályzatából, és a havi portfólió jelentésekből.


A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Díjjegyzékben tekinthetik meg Ügyfeleink.

Egyéb kapcsolódó dokumentumok

Takarék FHB Nemzetközi Részvény Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzat

  • (,0 KB)

Takarék FHB Nemzetközi Részvény Alap Kiemelt Befektetői Információk

  • (,0 KB)
 
Kapcsolódó dokumentumok

A befektetési termékekkel kapcsolatos kondíciókat, a befektetési tevékenységet végző kirendeltségek listáját, illetve a mindenkor hatályos Befektetési Üzletszabályzatunkat az alábbiakban találhatják meg.


E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...