Általános információk

Általános információk

Külföldi kötvények

Ügyfeleinknek lehetőségük van deviza megtakarításukat a világ számos piacán befektetni.

Bankunk lehetőséget nyújt ügyfelei számára, külföldi devizában denominált államkötvények és vállalati kötvények vásárlására.

Ügyfeleink Euróban kibocsátott magyar állampapírok mellett, az Euro zóna államai, valamint fejlődő országok által kibocsátott állampapírokkal is kereskedhetnek.

Befektetőink továbbá megvásárolhatják a világ legnagyobb vállalatainak kötvényeit is, igen széles termékpalettából választva.

A külföldi értékpapírok esetében is igaz, hogy az államkötvények jellemzően alacsonyabb kockázatot hordoznak magukban, mint az ugyanabban az országban működő vállalati kibocsátók értékpapírjai.


Külföldi kötvény vásárlása (mind állam- és vállalati kötvény) alkalmas lehet mindazon ügyfeleink számára, akik a forint esetleges gyengülésére számítanak és kamatozó deviza befektetésekben szeretnék tartani pénzüket.

 

Kondíciók és díjak

Kondíciók és díjak

Külföldi kötvények

Ügyfeleinknek lehetőségük van deviza megtakarításukat a világ számos piacán befektetni.

Ügyfeleink megbízását mindig a számukra legkedvezőbb módon hajtjuk végre a vonatkozó Üzletszabályzatunkban leírtaknak megfelelően.

Kötelességünknek érezzük, hogy minden ésszerű lépést megtegyünk annak érdekében, hogy Ügyfeleink számára a legjobb eredményt érjük el bármilyen pénzügyi eszközre vonatkozó megbízás teljesítése során. Az eljárásrendünket és üzletpolitikánkat is ennek érdekében alakítottuk ki, figyelembe véve a megbízás jellegét, illetve az adott terméket és piacot. Ez a politika hivatott egyensúlyt biztosítani az egymással esetlegesen ellentétes befolyásoló tényezők között.

A megbízások kezelésére vonatkozó végrehajtási politikánk lehetőséget biztosít arra, hogy a megbízásokat – a szabályozott piacra bevezetett részvények kivételével - szabályozott piacon vagy MTF-en (Multilateral Trading Facilities, azaz alternatív kereskedési platform) kívül is végrehajtsuk.

A megbízások minél kedvezőbb teljesítése érdekében harmadik fél felé (pl. külföldi szolgáltató) is továbbíthatjuk a megbízást, illetve harmadik felet is igénybe vehetünk. A külföldi megbízásokat kizárólag olyan szolgáltatók igénybevételével hajtjuk végre, amelyek rendelkeznek az előírt engedélyekkel.

A megbízásokat a szükséges letétekkel együtt munkanapokon a rendes üzleti órák alatt minden esetben elfogadjuk. Az ez idő alatt beérkezett és rendben talált megbízásokat - hacsak Ügyfelünk másként nem rendelkezik - a beérkezés napjától a megbízás lejártáig, illetve az esetleges visszavonásig kíséreljük meg teljesíteni. A megbízás végrehajtása során a megbízás keretei között szabadon járunk el, állandóan szem előtt tartva, hogy az Ügyfelünk számára a lehetséges legelőnyösebb szerződést kössük.

Mindezek figyelembevételével folyamatosan törekszünk Ügyfeleink igényeit minél magasabb színvonalon kielégíteni és termékeinket, valamint szolgáltatásainkat a piacon is kedvező díjazás mellett kínálni. A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Díjtételek jegyzékében tekinthetik meg Ügyfeleink.


KOCKÁZATOK

Piaci kockázat: a globális piaci helyzet, illetve az adott ország makrogazdasági (kamatpolitika, árfolyam politika, költségvetés, infláció, fizetési mérleg stb.) vagy politikai (választások stb.) helyzetének alakulása.

Ha külföldi kötvénybe fektetjük a pénzünket, akkor még deviza kockázatot és ország kockázatot is futunk.

Kapcsolódó dokumentumok

Egyéb dokumentumok
 

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...