Partnereink

Takarékbank Zrt.

A takarékszövetkezetek 1989. április 18-án 1 035 millió Ft alaptőkével alapították a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Rt.-t (mai nevén Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.) azzal a céllal, hogy általa olyan szolgáltatásokat is nyújthassanak ügyfeleiknek, amelyekre kis méretüknél fogva jogszabályi vagy egyéb okok miatt nem lennének képesek. A takarékszövetkezetek a Bank küldetését egységes piaci fellépésük megteremtésében, versenypozíciójuk megerősítésében, valamint tevékenységi korlátaik feloldásában jelölték meg.

A magyar takarékszövetkezeti szektor központi bankjaként versenyképes feltételek mellett nyújt termékeket és szolgáltatásokat a takarékszövetkezetek részére piaci pozíciójuk erősítése érdekében.

Központi bankként fő funkciója termékek és szolgáltatások nyújtása a takarékszövetkezetek részére, valamint az üzleti fejlődésük koordinálása az Üzleti Együttműködési Szerződések által rögzített kereteken belül.

Kereskedelmi bankként elfogadja a szubszidiaritás elvét, így abban az esetben nyújt szolgáltatást a kiemelt ügyfélcsoportoknak, ha a takarékszövetkezeteknek nincs lehetőségük, megfelelő méretük vagy ismeretük az adott szolgáltatás nyújtására. Az önkormányzati ügyfélkört a takarékszövetkezetekkel együttműködve szolgálja ki, vállalati ügyfeleknek pedig csak meghatározott méret felett nyújt szolgáltatásokat.

Befektetési bankként kiegészíti a takarékszövetkezetek termékpalettáját, valamint közvetít a takarékszövetkezetek és a tőkepiacok között. Teljeskörű befektetési szolgáltatásokat nyújt közvetlenül, illetve ügynökökön keresztül magán- és intézményi ügyfeleknek, valamint hozzáférést biztosít a nemzetközi értékpapírpiacokhoz.

További részletek: www.takarekbank.hu


TakarékInvest

Mostantól fogva minden befektetés egy helyen - a TakarékInvestnél

A TakarékInvest a Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és a Takarékok befektetési szolgáltatásainak összefoglaló megnevezése. Azzal a céllal hoztuk létre, hogy ügyfeleink egyazon helyen a banki ügyintézés mellett széles körű befektetési szolgáltatásokat is igénybe vehessenek. A TakarékInvest elsősorban saját befektetési termékeinket kínálja, mely kínálatban egyaránt megtalálhatóak közismert, és a hazai piacon megszokottól eltérő pénzügyi konstrukciók.
Egyedi és innovatív termékeinkkel arra törekszünk, hogy ügyfeleink színvonalas, és egyre szélesedő befektetési lehetőségek közül választhassák ki a számukra legmegfelelőbbet. Mindehhez a Takarékbank és a Takarékok jelentős múltbeli tapasztalata, megszokott biztonsága és a kiterjedt fiókhálózat által biztosított kényelem társul.

Honlapunkon részletesebben is megismerheti, mit nyújt Önnek a TakarékInvest: segítségünkkel könnyen befektethet hazai állampapírokba, kereskedhet a Budapesti Értéktőzsdén, valamint a Deutsche Börsén forgó részvényekkel, lebonyolíthat határidős és opciós ügyleteket, továbbá devizaügyleteit akár internetes rendszerünkön keresztül is folyamatosan intézheti. Kínálatunk a termékek minden variációját tartalmazza, nyíltvégű befektetési alapot ugyanúgy megtalál, mint vezető nemzetközi vállalatok részvényeinek árfolyamához kötött strukturált kötvényt.

Amennyiben további kérdése merülne fel, úgy szíveskedjen kollégáinkat a takarékbanki elérhetőségeken vagy a kijelölt takarékszövetkezeti fiókokban keresni!

További részletek: www.takarekinvest.hu


Takarék Alapkezelő Zrt.

A befektetési alapok iránt egyre növekvő kereslet kielégítése céljából, 2007. februárjában a TakarékBank megalapította saját alapkezelő társaságát, a Takarék Alapkezelő Zrt-t, melynek elsődleges célja forint alapú befektetési lehetőségek nyújtása a lakossági ügyfelek számára.

Az euró – alapú piacon való jelenlét, illetve a szaktudás átvétele céljából, kizárólagos együttműködési megállapodást írtunk alá az Union Investmenttel.

2007 augusztusában átvettük a Takarék Állampapír Alapot, melynek célkitűzése, a hat hónapnál hosszabb futamidejű, betételhelyezési konstrukciók hozamának túlteljesítése.

Befektetési termékeink portfóliójának szélesítése céljából, két új alap, TakarékInvest Magyar Vegyes Befektetési Alap és a TakarékInvest Közép – Kelet európai Részvényalapok Alapja létrehozásáról döntöttünk.


Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt.

A Fundamenta Magyar-Német Lakás-takarékpénztár. 1997. május 15-én kezdte meg működését. A Fundamenta alapítói a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG., Németországban a legnagyobb ügyfélkörrel és piaci részesedéssel rendelkező lakás-takarékpénztár és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank, a takarékszövetkezetek központi bankja voltak.

A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Fundamenta-Lakáskassza Zrt.) jelen formájában 2003. július elseje óta működik, a Fundamenta Rt. és a Lakáskassza-Wüstenrot Rt. fúziója nyomán.

A társaság tevékenységi köre kiterjed a meghatározott szerződés szerinti betétgyűjtésre, hitelnyújtásra, illetve az ezen szerződéshez kapcsolódó áthidaló kölcsön nyújtására.

A Fundamenta Zrt és a Takarékpontos Takarékok között létrejött együttműködési megállapodás alapján a Takarékok a Fundamenta partnereiként értékesítik a megtakarítási termékeket, amelyhez azonnali hiteleket is nyújtanak.E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...